Recepten

Overige Recepten en Informatie

Afternoon High Tea

De Engelse keuken is er een die weinig tot de verbeelding spreekt. Met Fish en Chips uit een oude krant, vette worst met bonen in tomatensaus voor ontbijt en nog wat stew's zijn de culinaire hoogstandjes wel genoemd. Uitzondering hierop zijn de befaamde...

Bacon Lettuce Tomato

Bacon Lettuce Tomato Deze sandwich bestaat uit gebakken (ontbijt)spek een blaadje sla en wat tomaat. In een echte engelse BLT overheerst de vette spek. Eventueel is naar eigen smaak mayonaise te gebruiken in plaats van boter. Gebruik bijvoorbeeld maïsbrood ...
Afternoon Tea

Afternoon Tea

Het belangrijkste en meest voor de hand liggende onderdeel van een Afternoon Tea ( of een High Tea zo je wilt) is: Thee. Thee is hier een rekbaar begrip koffie valt er ook onder, en limonade en fris. Thee is er een talloze smaken, ga naar een theewinkel en laat je verrassen. Je kunt 1 pot thee zetten voor de hele club maar leuker is het om voor heet water te zorgen en dan verschillende soorten thee aan te bieden en de gasten te latenkiezen. Het handigste gaat dit met theezakjes voor 1 kop thee of losse thee en een thee-ei of thee-lepel.

Banaan met rum

Ingrediënten 1 banaan eetlepel bruine suiker wat citroenrasp flinke scheut citroensap flinke sheut rum klontje boter Bereidingswijze Oven voorverwarmen op 180 °C. Glazen overschaal licht invetten. Banaan in de lengte halveren en dan e...

Basis Recept Roerei

Ingrediënten 1 ei 1 el melk of bouillon zout,peper boter of olie Bereiden Reken 1 ei per persoon plus 1 ei 'voor de pan' Klop de eieren los met het vocht, boter verwarmen en al roerend met een hoten lepel verhitten op laag vuur tot het ...

Buitenlandse roomsoorten

In Engelse/Amerikaanse recepten worden vaak roomsoorten gebruikt die wij in Nederland niet kennen, zo heeft men er single- en doublecream. Single cream Bevat 18% vet, we kennen geen exact vergelijkbaar product, koksroom met 25% vet komt er het dichtste...

Clotted Cream

Cornish of Devon Clotted Cream Clotted cream is een soort half stijve room die in Nederland (nog) moeilijk verkrijgbaar is Een mengsel van 100 gram mascarpone en 125 gram crème fraiche komt er dicht bij in de buurt. je kunt het zelf maken door 1 literpak ...

Franse Courgettes

Ingrediënten 4 courgettes 3 eetl. olijfolie 1 eetl. geurige azijn verse dragon, kervel zout en peper Bereiding Snijd elke schoongewassen courgette overlangs in 4 plakken. Zet ze 8 minuten in kokend water met een tikje zout. De uitgelekte ...

Courgette Met Kaas

Ingrediënten courgette in plakjes vleestomaat in plakjes kaas in plakjes 1/8 liter slagroom of creme fraiche tijm knoflook Bereiding Leg dakpansgewijs courgette, vleestomaat en de kaas in rijen in een platte vuurvaste schaal. Klop de ...

Spaanse courgettesalade

Ingrediënten 1 kleine courgette 2 tomaten 1 paprika (rood of groen) 1 eetl. fijn­gehakte groene kruiden olie, geurige azijnn zout,peper Bereiding Was de courgettes en snijd ze ongeschild in blokjes. Kook ze een kwartiertje in water met een s...

Romige spaghetti met courgette

Ingrediënten 2 courgettes 100 g gerookte ham 500 g spaghetti 1 rode paprika 1 ui 1 eetl. olijfolie 80 g verse roomkaas met (knof)look 1 1/2 dl room 25 g geraspte Parmezaanse kaas. Bereiding Snijd de bacon in lange reepjes. Pel en snipper ...

Courgettesoep Courgette soep

Ingrediënten 500 gram courgettes 1 liter kippenbouillon 1 ui (gesnipperd) klont boter 1 teen knoflook room Bereiding Courgettes schillen en in blokjes snijden. Ca 15 minuten zachtjes koken in de kippenbouillon. Ondertussen ui fruiten in ...

Cream Tea

De traditionele cream tea bestaat uit Scones met Aardbeienjam en Clotted Cream  

Egel traktatie voor kleuters en kinderen

Deze egels zijn gemaakt van halve peren uit blik, hagelslag (melk en puur) en rozijnen. Peren goed laten uitlekken, bestrooien of rollen in de hagelslag. Strooien geeft meer een egel effect. Rollen een dichtere laag. De ogen bestaan uit halve...

High Tea

Waarschijnlijk ben je hier terecht gekomen om een gezellig traditioneel Engels theekransje te organiseren. Wat hier vaak High Tea genoemd wordt is de AfternoonTea . Wil je er toch een High Tea van maken, het is een late Afternoon Tea waarbij alles...

Lavash Brood

Op news:nl.culinair kwam ik een recept tegen voor een eenvoudig brood voor bij de kaasfondue: Simpel brood, niet gerezen, lekker als basis bij andere gerechten. Ingrediënten 1 kg. bloem zout suiker 350 ml. water knoflook/peper naar smaak ...

Koken op Hout : Geroosterde zalmfilet met Schotse whisky

Ingrediënten 1 kilo zalmfilet 1 eetlepel olijfolie 1/2 eetlepel soyasaus 4 tenen gesneden knoflook zout en witte peper naar smaak 2 eetlepels Schotse whisky 1/2 eetlepel bruine suiker Bereiding Leg de zalmfilet in een langwerpige schaal. ...

Kruidige Kaneelpruimen

Ingrediënten 1 kg ontpitte en gehalverde pruimen 150 gram suiker 60 gram boter 1 eetlepel kaneelpoeder Bereiding Pruimen verdelen in een beboterde ovenschaal. Suiker erover strooien. Boter in kleine stukje over de pruimen verdelen. Met kaneel ...

Pruimenjam

Ingrediënten 1 kg pruimen 1 kg geleisuiker 1 vanillestokje 1/2 dl water Bereiding Pruimen in stukken snijden en pitten verwijderen. Pruimen koken tot ze zacht zijn. Dan water en geleisuiker toevoegen. Zaadjes uit vanillestokje schrapen en...

Rabarber Banaan

Ingrediënten Vulling 1 kilo rabarber 4-5 bananen suiker 3 eieren scheut melk slagroom Voor het kruimeldeeg: 75 gram koude boter 175 gram zelfrijzend bakmeel 120 gram fijne rietsuiker beetje zout 100 gram amandelschaafsel of ...

Rozemarijnkoekjes

Ingrediënten 50 gram zachte boter 4 eetlepels basterdsuiker geraspe schil van een citroen 4 eetlepels citroensap 1 ei, gesplitst 2 theelepels fijngehakte verse rozemarijn of 1.5 theelepel gedroogde rozemarijn 200 gram bloem Bereiding Vet ...

Sandwiches

Sandwiches De sandwich is een dubbele botterham die voor het gemak diagonaal is doorgesneden. De sandwiches niet te dik besmeren, maak een voorraad een paar verschillende soorten, snij ze in vieren om er meer hapjes van te maken. Het helpt om er voor...

Scones

Scones zijn een essentieel onderdel van de Cream Tea en daarmee de High Tea . Er zijn nogal wat varianten: Een voor 10-12 scones Ingrediënten 300 gr zelfrijzend bakmeel 75 g boter 1 ei 25 g basterdsuiker 1 z vanillesuiker 125 ml melk ...

Vijgen Slaatjes

Ingrediënten 1 grote of 2 kleine vijgen fetakaas verse groene kruiden: basilicum,koriander of oregano peper en grof (zee)zout olijfolie limoen Bereiding Vijgen wassen en steel verwijderen. Vijgen enin stukjes snijden, feta verbrokkelen,...

Vijgen Soep

Ingrediënten 2 teentjes knoflook 1 ui 4 tomaten 1 groene peper 4 grote vijgen 4 sneden versgeroosterdd brood olijfolie,zout,peper Bereiding Peper en knoflook fijnsnijden. Ui en tomaten in grove stukken snijden. Kook de knoflook,peper, ui...

Een Oud Scheveningse Lekkernij

Scheveningen staat uiteraard bekend om zijn vis- en schippersgerechten met de meest rare namen. Zo kan je er een lekker pannevisje eten. Dit komt neer op een stoofpotje van witvis met verschillende soorten groenten erbij. Of eet je er een broodje uierboord (of uiebord of koeientiet). En dat is inderdaad het vlees van een koeienuier, gewassen, gepekeld en gebraden. Een aloud Schevenings recept is de bekende kapucijners met spek en ui. Eigenlijk een heel eenvoudig maaltje, waarbij het hoofdbestanddeel de kapucijner is. Deze kapucijner is familie van de erwt, maar wordt meer gezien als een boon. Een kleine zoektocht wijst uit dat er zelfs in de Allerhande van de Albert Heijn een recept te vinden is van kapucijners. Maar ook prachtige recepten als krootjes met bokkum, Jan in de zak of Sietharing.